Opinie

Opinie

Otrzymujemy wiele odpowiedzi w naszym konkursie Medycyna Pracy z iPhonem. Są tam opinie o naszej przychodni. Nie zawsze pochlebne, choć większość raczej tak (bez fałszywej skromności). Ale nawet i te krytyczne są dla nas ważne.

Dlatego za wszystkie serdecznie dziękujemy.

Wasze opinie

(Joanna, badanie z zakresu medycyny pracy, 28.11.2018):

Badania wykonane w godzinę i 10 minut, co jest przeogromnym plusem, a byłam w czterech gabinetach po kolei. We wszystkich gabinetach sympatyczna, kompetentna obsługa. Może jedynie  lekarz internista był bardzo zasadniczy, ale  po stronie jego fachowości niczego nie można mu zarzucić. Badania wykonane bardzo płynnie, jedno po drugim, praktycznie bez oczekiwania, a to za sprawą bardzo kompetentnych, sympatycznych i pracowitych Pań z recepcji 🙂 Szczerze mówiąc jestem pełna podziwu dla Pań recepcjonistek , szczególne uznania za profesjonalizm w kierowaniu tak dużą ilością pacjentów i za pamięć w chronologii wykonywanych badań przez pacjentów – jest to naprawdę niesamowite!

(Michał, badanie z zakresu medycyny pracy, 27.11.2018):

Na wizytę umówiłem się tego samego dnia, uprzejma Pani przez telefon powiadomiła mnie, że na badania mogę przyjść w ciągu 5 godzin od mojego telefonu. Za to tempo ogromny plus. Po wejściu przywitały mnie dwie recepcjonistki (mimo klientów, które obsługiwały były w stanie odpowiedzieć „dzień dobry”, co rzadko się zdarza), oraz muzyka, która nie była nachalna ani zbyt głośna. Wizytę miałem umówioną na 16:10, w przychodni byłem 20 minut wcześniej, czyli o 15:50. Chciałem mieć pewność, że zdążę na czas, a i tak spodziewałem się, że poczekam trochę w kolejce. Do gabinetu wszedłem jednak już po około 5 minutach, czyli znacznie wcześniej niż miałem wejść. W środku powitała mnie Pani Doktor, która przez cały okres badania była bardzo uprzejma.

Nie miałbym absolutnie żadnych problemów, aby polecić tę przychodnię moim znajomym i bliskim.

(Michał, badanie z zakresu medycyny pracy, 31.10.2018):

Jestem bardzo zadowolony z przeprowadzonych badań. Bardzo miła obsługa i pani okulistka. Szybko, sprawnie i bez kolejek. Polecam 🙂

(Aleksandra, badanie z zakresu medycyny pracy, 30.10.2018):

Byłam omówiona na badanie medycyny pracy – internisty oraz okulisty. Kolejka do internisty szla dosyć sprawnie, natomiast kolejka do okulisty bardzo się dłużyła, ponieważ było dużo osób omówionych na ta sama godzinę. Panie doktor bardzo sympatyczne, rzeczowe. Ogólne wrażenia pozytywne poza minusem kolejki do okulisty. Byłam w klinice pierwszy raz z polecenia i będę ja dalej polecać znajomym.

(Adam, badanie z zakresu medycyny pracy, 15.10.2018):

Pani Doktor ( przeprowadzająca badanie) wykazała się profesjonalizmem oraz sprawnością, która zaowocowała bardzo szybką, wręcz błyskawiczną wizytą. Nauczony powolnością poprzednich przychodni muszę stwierdzić iż jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tak szybką wizytą w Państwa przychodni. Bez zbędnych wywiadów oraz pytań, Pani Doktor przeprowadzała badania, jednocześnie dbając o komfort oraz miłą i przyjemną atmosferę w gabinecie.

Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do przeprowadzonego badania, a Pani Doktor za profesjonalizm oraz pogodę ducha chciałbym serdecznie podziękować i pozdrowić:)

(Urszula, badanie z zakresu medycyny pracy, 05.10.2018):

Okulista wykonał niezbędne badania – zrobił to profesjonalnie, natomiast zabrakło mi feedbacku z jego strony – w momencie, gdy miałam zasłonić jedno oko, byłam w stanie odczytać cyferki, ale miałam je rozmazane. Po spytaniu lekarza o to, powiedział, że zauważył moją reakcję, ale nie skomentował tego, więc mimo, że odczytałam wszystko poprawnie i dostałam pozytywną opinię, to jednak nie do końca wiem, czy jedno z moich oczy wymaga jakiś dalszych badań. W drugim gabinecie lekarka przeprowadziła ze mną wywiad na temat ewentualnym chorób i zbadała moje ciśnienie – była bardzo miła, dzięki czemu wizyta była przyjemna (a z tym u lekarzy, u których byłam do tej pory bywało różnie).

(Michał, badanie z zakresu medycyny pracy, 02.10.2018):

Przeglądając internet w celu poszukiwania lek. medycyny pracy natknąłem się na państwa stronę. Przez około pół godziny, w różnych odstępach czasowych dzwoniłem na podane numery lecz nikt nie odbierał. Było by miło gdyby ktoś raczył chociaż raz podjąć próbę i oddzwonić na podany numer. Naprawdę tak nie wiele trzeba.

Badania przebiegły bardzo sprawnie, już po około 5 minutach, paru pytaniach i zerknięciu na moje ręce przez lekarza wyszedłem z gabinetu. Tak zakończyła się moja wizyta w państwa placówce.

(Magda, badanie z zakresu medycyny pracy, 27.09.2018):

Chcę podzielić się z Państwem swoimi wrażeniami i opinią jeśli chodzi o badania z zakresu medycyny pracy w przychodzi Medivita.

Bardzo mi się podoba, że organizacja w przychodni przebiega sprawnie, a sama wizyta u lekarzy przebiega -o dziwo 😉 – w miłej atmosferze, panie lekarki z którymi miałam styczność są sympatyczne, kontaktowe i naprawdę dbają o komfort wizyty.

Jedyną rzeczą co do której, mogę mieć obiekcje to to, że telefoniczne umówienie się na wizytę graniczy z cudem, panie na recepcji nie odbierają żadnego z trzech telefonów, ale odpisują na mejle z prędkością światła, co chyba jest jedynym sposobem na zapisanie się do przychodni ( jednak rozumiem, że dla niektórych najbardziej liczy sie kontakt telefoniczny więc poddaje taką małą sugestię).

(Adam, badanie z zakresu medycyny pracy, 26.09.2018):

Po skorzystanie z e-formularza, nie otrzymałem żadnej odpowiedzi co do możliwego terminu wizyty, próbowałem dodzwonić się na nr tel podany na stronie internetowej tel. stacjonarny jaki i komórkowy ze znikomym skutkiem połączenia się z recepcją (wykonałem około 7 połączeń),skontaktowałem się z firmą czy rekomendują również inną przychodnie ponieważ pracodawcy zależy na jak najszybszym podpisaniu umowy, a ja nie mam ochoty „na siłę próbować umówić się na wizytę”  aczkolwiek postanowiłem jeszcze raz skorzystać  z e-formularza i tym razem uzyskałem informacje o możliwej wizycie.

ZDECYDOWANIE proponują usprawnieniu i ułatwienie procesu możliwości rejestracji jak i zwrócenie większej uwagi osób pracujących w recepcji na telefony/ e-formularzę ponieważ odniosłem odczucie braku zainteresowania ze strony przychodni co do umówienia wizyty, co może sugerować braku profesjonalizmu osób tam pracujących.

Pomimo iż byłem zapisany na godz 15:30 była znacznie dłuższa kolejka niż przewidziałem, brak czasopism o „męskiej tematyce ” w salonikiem prasowym które pozwoliły by zmniejszyć dyskomfort podczas oczekiwania na wizytę.

Wizyta w pokoju nr 10, wrażenia: lekarz rzeczowo wytłumaczył na czym polega badanie związane z moją specyfiką pracy, badanie przeprowadzone skrupulatnie, notowanie wyniki pomiaru badań, szybka przyjemna wizyta.

Kolejny etap wizyta pokój nr 6, „wywiad ogólny”, bardzo sympatyczna Pani lekarz, rozmowa wnikliwa, skłaniająca do szczerości, bardzo otwarta, przyjemna atmosfera, nie pozostawiająca zastrzeżeń co do wizyty.

(Agnieszka, badanie z zakresu medycyny pracy, 17.09.2018):

Podoba mi się tak indywidualne podejście do pacjenta. Dodam, że moja choroba nie ma dużego związku ze stanowiskiem pracy ze skierowania na badanie. Są tylko dwie kwestie, z których nie jestem zadowolona. Po pierwsze badanie jest realizowane zbyt szybko – już wchodząc wyczuwa się pośpiech. Co prawda moje schorzenie zainteresowało lekarza, ale mimo przyjemnej rozmowy wyczuwałam, że pora już wyjść, bo inni czekają. Również w recepcji nie było czasu na dodatkowe pytania, panie odpowiadały niechętnie. Kolejny problem stanowi bardzo utrudniony kontakt telefoniczny z Państwem. Dzwoniłam do rejestracji kilkanaście razy, by móc się zapisać do lekarza.

(Maciej, badanie z zakresu medycyny pracy, 12.09.2018):

Chciałbym jednakże zaznaczyć, że bardzo zwróciło moją uwagę to, że lekarz nie miał typowego fartucha. Kilka dni temu właśnie czytałem, a następnie oglądałem reportaż w którym opisane było, że takie fartuchy są źródłem wielu bakterii i wirusów i na zachodzie już dawno się odeszło od praktyki noszenia fartucha. Tak więc cieszę się, że przychodnia „idzie” wraz z najnowszymi doniesieniami naukowymi.

(Agata, badanie z zakresu medycyny pracy, 06.09.2018):

Generalnie nie mam nic Państwu do zarzucenia. Jestem po prostu zadowolona, że wybrałam przychodnię Medivita, którą poleciła mi moja siostra. Co do jednego mogę mieć zastrzeżenie. Jest to cena samego badania. Cieszę się, że mają Państwo zniżkę dla studentów ale jednak mogłaby być troszkę większa. W końcu jesteśmy tylko przyszłymi biednymi studentami.

(Daria, badanie z zakresu medycyny pracy, 30.08.2018):

Zaliczyłam wizytę u lekarza medycyny pracy, okulisty, EKG i badanie krwi. Badania przeszły błyskawicznie i bezproblemowo, niemniej jednak jedyne zastrzeżenie to badanie wzroku. Liczyłam na bardziej dokładne (ze zwykłej ciekawości), ale jeżeli badania, które zostały wykonane w trakcie wizyty są wystarczające, to ok, przyjmuję do wiadomości.

(Krzysztof, badanie z zakresu medycyny pracy, 13.08.2018):

Wykonywałem w MEDIVITA badania wymagane do prawa jazdy. Pierwsze było badanie okulistyczne, które przebiegło szybko i sprawnie, Pani doktor przed badaniem palpacyjnym brzegów oczodołu założyła przy mnie świeże rękawiczki – jako osoba związana z branżą medyczną byłem mile zaskoczony, ponieważ nie zawsze się to zdarza. Następnie zostałem skierowany na właściwe badanie u lekarskie, które również przebiegło w miłej atmosferze. Pan doktor wykazał się profesjonalizmem, nie zbagatelizował faktu przebytych operacji i wypytał o wszystko nie szczędząc czasu. Z czystym sumieniem będę polecał przychodnię znajomym.

(Andrzej, badanie z zakresu medycyny pracy, 10.08.2018):

Idąc do lekarza medycyny pracy, nie oczekuję że zostanę z czegoś wyleczony; może to brutalne, ale  w zasadzie jedyna ważna rzecz, to by sprawa załatwiona była jak najszybciej (tym bardziej jeżeli poświęcony na wizytę czas trzeba odrabiać w pracy itp.). Otrzymałem u Was dokładnie to czego oczekuję, płacąc za lekarza medycyny pracy. Ponadto, płacić trzeba zawsze, ale czasem po wizycie, człowiek czuje się jakby mu jeszcze w twarz za to pluli – tutaj, wiem za co płacę i nie żałuję wydanych pieniędzy.

(Natalia, badanie z zakresu medycyny pracy, 10.08.2018):

Potrzebowałam zaświadczenia lekarskiego o braku przeciwwskazań do podjęcia studiów. Znalazłam w wyszukiwarce Państwa Przychodnię i napisałam maila z zapytaniem o wizytę. I tu pierwszy szok – odpowiedź przyszła do mnie w ciągu kilkunastu minut! Nie spodziewałam się tak szybkiej reakcji na maila. W innych przychodniach raczej trzeba się ‚dobijać’ telefonicznie. Zostałam szybko umówiona na dzień, który chciałam 🙂

Po przyjściu do Przychodni trochę się przeraziłam, że jest tyle ludzi w środku. Pani z recepcji pokierowała mnie na pobranie krwi, gdzie weszłam od razu, nie było kolejki. Pani Pielęgniarka bardzo miło zareagowała, gdy powiedziałam, że może mi się zrobić trochę słabo i zagadnęła o studia aby odwrócić moją uwagę, przez co nie zasłabłam 🙂

Następnie po szybkim pobraniu zostałam skierowania do kolejnego gabinetu. Tu już była kolejka. Czekałam jednak zaledwie 15 min i przyglądałam się z niedowierzaniem na mega sprawną pracę Pań z recepcji. Naprawdę jestem pod wrażeniem jak szybko i dokładnie wszystko ogarniają, jednocześnie zwracając się do każdego pacjenta po imieniu, z szacunkiem i w bardzo uprzejmy sposób a nie jakby był tylko numerkiem co ma miejsce w innych placówkach. Tutaj dało się odczuć tę przyjazną atmosferę i profesjonalizm.

Tym samym zaświadczenie uzyskałam w ciągu 30-40 min, za co bardzo chciałabym podziękować. Z pewnością polecę tę placówkę innym osobom 🙂

(Hubert, badanie z zakresu medycyny pracy, 30.07.2018):

Badania odbyły się bardzo szybko. Mimo tego, jak mało czasu zajęło zrobienie ich o tyle były one przeprowadzone bardzo skrupulatnie. Miałem przyjemność spotkać tylko trzech lekarzy – pan od testów psychoruchowych dla kierowców, pani okulistka oraz lekarz medycyny pracy. Każdy z lekarzy wnikliwie przeanalizował kartę pacjenta, przeprowadził wywiad. Każdy z nich wydał opinię odpowiednią dla mojego zdrowia.
Podejście do pacjenta każdego z lekarzy nie pozostawia wiele do życzenia. Kulturalnie, jasno i szybko. Nie są to ludzie z przypadku. Pani w recepcji równie szybko przygotowała karty, mimo, że na badania umówiłem się raptem 4 godziny przed wizytą. Jedyny minus to brak klimatyzacji w przychodni. W czasie upałów w obiekcie jest duszno. Na szczęście są tam umieszczone dozowniki wraz z zimną wodą. Polecam badania w Medivita i pewnie gdy będzie taka potrzeba, to właśnie tam zrobię je po raz kolejny.

(Karolina, badanie z zakresu medycyny pracy, 23.07.2018):

Do medivita tafiłam przypadkiem i między innymi to był już pierwszy krok do pozytywnej opinii na temat Waszych usług ; ) Medivita jako jedyna z wielu przychodni, do których dzwoniłam zaoferowała mi badanie u lekarza medycyny pracy w ten sam dzień, w który dzwoniłam. Po wejściu do Medivita bardzo miłe, pomocne i sprawnie obsługujące Panie na recepcji :)) czyli kolejny plus:) Następnie samo badanie u lekarza medycyny pracy: profesjonalnie, szybko, rzetelnie,  a na dodatek bardzo miło : ) Były to wstępne badania medycyny pracy, więc z pewnością wrócę na okresowe, znajomi na pewno też :)) . Same plusy, absolutnie nie było żadnych negatywów :)))

(Dmytro, badanie z zakresu medycyny pracy, 29.06.2018):

Byłem tam pierwszy raz i wszystko całkiem nieźle. Recepcja działa bardzo szybko, obsługa profesjonalna ale nie bardzo uśmiechnięta. Wewnątrz wszystko jest wygodne i nowoczesne. Natychmiast dostałem się do lekarza. Jestem zadowolony z pracy lekarzy (szybko, ale ostrożnie). Ze względu badania medycyny pracy przychodnia Medivita jest najlepszym rozwiązaniem – szybko i profesjonalne. Polecam

(Tomasz, badanie z zakresu medycyny pracy, 12.06.2018):

Zdecydowanie polecam! Błyskawiczny termin, obsługa szybka, rzeczowa i życzliwa. Lekarz robi rzeczowe rozpoznanie i zleca potrzebne badania w gabinetach obok. Jestem bardzo zadowolony, kwestię badań medycyny pracy można załatwić i szybko i sumiennie, co jest bardzo rzadką kombinacją 🙂

(Janusz, badanie z zakresu medycyny pracy, 11.06.2018):

Będę polecał Wasze usługi ponieważ:

1. Konkurencyjna cena badan okresowych 85 zl

2. Przemiła i kompetentna obsługa Pań w recepcji

3. Czekaliśmy ok 30 min na przyjecie

(Paweł, badanie z zakresu medycyny pracy, 30.05.2018):

Dużym plusem była możliwość szybkiego zapisania się na badanie (zadzwoniłem o 12:00 i zapisałem się na 17:15 tego samego dnia). Przyszedłem o 17:10 i gdy zobaczyłem że w telewizorze zamiast standardowego (dla takich miejsc) programu muzycznego zaczyna się kolejny pełnometrażowy film, to już wiedziałem że będzie to długa wizyta. Tego dnia zaczynałem pracę o godzinie 18:00 a do lekarza medycyny pracy dostałem się dopiero o 17:55. Na szczęście gdy powiedziałem lekarzowi że za 5 minut powinienem być w pracy, to pobił chyba rekord świata w szybkości wypełniania tych wszystkich papierków i cała wizyta trwała niecałe 2 minuty. Do pracy niestety spóźniłem się 25 minut :(.

Podsumowując:

na plus – możliwość szybkiego umówienia wizyty i szybka obsługa lekarzy (o ile się o to poprosi)

na minus – długie kolejki i mało miejsc siedzących (ok. 6 osób musiało stać).

(Aleksandra, badanie z zakresu medycyny pracy, 18.05.2018):

Zaczynając od początku: Pani w rejestracji przemiła i kompetentna. Weszłam do gabinetu, pan doktor uprzejmie wskazał mi gdzie mogę powiesić futro. Patrząc po sprzętach byłam przekonana, że jako pierwszą mam wizytę u okulisty, jakież było moje zdziwienie gdy padły te wszystkie pytania o choroby sercowe itp. Okulista i takie pytania? Chyba na żadnych moich wcześniejszych badaniach pracowniczych tak nie było, ale nic to odpowiadam dalej. Potem badanie okulistyczne i po wszystkim. Szybko i sprawnie to ogromny plus. Jedyny minus to poczucie, że jestem na taśmie. Pan doktor zadawał pytanie po pytaniu jakby mechanicznie i bez emocji – milion pięćsetny pacjent – jak marny ksiądz przy spowiedzi – odklepać formułki, na pokutę pińć zdrowasiek. Ale okazało się, że jednak Pan Doktor wcale nie jest maszyną, bo jak wrzucałam informacje o moich chorobach (nielekkich) to zadawał pytania pomocnicze i czułam, że mnie słucha i rejestruje co mówię. Na koniec jakiś żart, uśmiech i zyskał w moich oczach zupełnie ludzką twarz. Dostałam te wszystkie papiery i dopiero zaskoczyłam, że to lekarz „dwa w jednym”. Wspaniałe rozwiązanie, aż dziwię się, że nigdzie się z tym jeszcze nie spotkałam, a badań pracowniczych trochę przeszłam.

Podsumowując:

– atuty: jedna wizyta=duża oszczędność czasu, miła atmosfera w recepcji, konkretny Pan Doktor sprawnie przeprowadzający badanie,

– minusy: odrobinę zbyt mechaniczne podejście do pacjenta, niedziałający terminal płatniczy (wiem, że to siła wyższa, ale jednak spora niedogodność).

(Anna, badanie z zakresu medycyny pracy, 17.05.2018):

Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to bardzo luźna i miła atmosfera w Medivita. Zadzwoniłam chwilę przed umówionym spotkaniem, że spóźnię się 5-10 min z powodu ulewy i korków. Panie z recepcji uspokoiły mnie i powiedziały, że moja wizyta „nie przepadnie”. Gdy przyjechałam, była przede mną tylko jedna osoba, kolejka „szła” bardzo sprawnie i szybko. Badanie okulistyczne: Pani doktor była bardzo miła, dopytała o rodzaj wykonywanej przeze mnie pracy i przeszła do badania. Niestety, spodziewałam się, że będzie to o wiele bardziej dokładne badanie. Pani doktor przeprowadziła wszystkie czynności poprawnie ale miałam wrażenie, że bardzo szybko i mało dokładnie. Podstawowy wywiad lekarski był bardzo profesjonalny. Pani doktor na spokojnie wysłuchała co mam do powiedzenia, wypełniła dokumenty a potem przeszła do badania ciśnienia oraz serca. Mimo dużej kolejki, wszystko „szło” bardzo sprawnie a Pani doktor dała mi do zrozumienia, że woli wykonać wszystko dokładnie ale z uwagą na to że inni pacjenci też czekają. Z Kliniki wyszłam po 35 min, z zaświadczeniem, dobrym humorem i dobrze rozpoczętym dniem. Na pewno do Was wrócę, ogromny plus za BARDZO MIŁĄ atmosferę, co jest rzadkością w miejscach takich jak szpital czy klinika.

(Edyta, badanie z zakresu medycyny pracy, 10.05.2018):

W dniu 10 maja 2018 roku wykonałam u Państwa badania z zakresu medycyny pracy. Jestem bardzo zadowolona z profesjonalnego i sprawnego przebiegu wizyty jaki i obsługi na recepcji. Pan Doktor był miły i uprzejmy, fachowo wypełnił dokumentację i poprosił o upewnienie się czy wszystkie dane na orzeczeniu lekarskim są poprawne. Będę polecać Państwa placówkę rodzinie i znajomym.

(Przemysław, badanie z zakresu medycyny pracy, 26.04.2018):

Potrzebowałem pilnie wykonać wstępne badania z medycyny pracy (w tym badanie okulistyczne). Z racji weekendu majowego nie mogłem znaleźć w swojej miejscowości żadnej placówki, która miałaby wolny termin „na już”. Na szczęście trafiłem w internecie na informację o przychodni Medivita. Pomocna Pani pracująca na infolinii chciała mnie zapisać już na następny dzień lecz nie było problemu z zapisaniem się na wizytę na dzień i godzinę, która najbardziej mi odpowiadała. Sama wizyta w przyjemnej atmosferze i relatywnie szybko, choć było małe opóźnienie. Można było zapłacić kartą co jest dla mnie dużym plusem. Jednym słowem: polecam! Szczególnie osobom, którym zależy na czasie.

(Łukasz, badanie z zakresu medycyny pracy, 26.04.2018):

Do przychodni trafiłem przypadkiem i bardzo się cieszę, że przypadek mnie tam skierował. Przechodziłem badania na stanowisko: Członek Zarządu w spółce spedycyjno-transportowej. Badania miały trwać ok 1,5-2h. Wszystko zamknęło się w niewiele ponad 1h. Tutaj duży plus. Następny duży plus to cena, 425 PLN za komplet badań to jedna z lepszych na rynku. Sprawna  organizacja pracy przychodni zaczynając od recepcji, przez pielęgniarkę kończącą na lekarzach specjalistach – kolejny plus. Możliwość sprawdzenia wyników krwi – bardzo duży plus. Badania Medycyny Pracy są często jedynymi badanami które robimy „ z własnej woli” dzięki, którym możemy poznać przybliżony stan naszego zdrowia.

Żeby jednak nie było tak, że jest to miejsce idealne – bo nie jest, można popracować na kilkoma rzeczami.

Lokalizacja lokalu jest dobra, jednak zaparkowanie auta graniczy z cudem, tutaj Państwo moglibyście pomyśleć paru miejscach dla waszej przychodzi przeznaczonych dla pacjentów. Sam lokal, widać, że nie jest stary, ale widać też próbę wciśnięcia jak największej liczby gabinetów. Gabinety są ciasne (szczególnie ten, w którym są badania psychotechniczne).Wiąże się to z niedogodnościami dla pacjentów – mało miejsc siedzących i wiele osób musi stać. Tutaj to kwestia doboru odpowiednich mebli i na pewno uda się wygospodarować kolejne miejsca siedzące. Personel: panie na recepcji uprzejme i sprawnie kierują pacjentów do właściwego gabinetu. Pani pielęgniarka, pełen profesjonalizm w zachowaniu higieny podczas pobierania krwi. Uwagę mam do pani, która bada ciśnienie i osłuchuje pacjenta. Stetoskop czy ciśnieniomierz powinny być dezynfekowane po każdym pacjencie. By pacjent nie miał wątpliwości czy tak było (a ja miałem) powinno być to robione przez lekarza tuż przed samym badaniem i na oczach pacjenta. Wtedy nie będzie żadnych wątpliwości i na pewno wzbudzi to większe zaufanie do lekarza.

Ogólne wrażenie mam na plus i na pewno będę chciał wysyłać do Państwa swoich pracowników. Będę też wśród nich prowadził wywiad czy zmienia się coś u państwa na plus. W dzisiejszych czasach jak ktoś nie rozwija się to na tle innych niestety cofa się.

Jestem jednak spokojny o przyszłość tej przychodni ponieważ duża liczba pacjentów świadczy o wysokiej jakości świadczonych usług a to w dzisiejszych czasach jest klucz do sukcesu.

(Jakub, badanie z zakresu medycyny pracy, 25.04.2018):

Niestety, nie mogę udzielić krytycznej opinii ma temat badania, ponieważ wszystko było w 100% ok. Innymi słowy byłem i jestem zadowolony.

(Tomasz, badanie z zakresu medycyny pracy, 09.04.2018):

Badanie z zakresu medycyny pracy wykonałem 09.04.2018. Od momentu telefonicznego umówienia przez rejestrację w przychodni aż do badania pełen profesjonalizm i uprzejmość pracowników. Do tego przystępna cena i super lokalizacja. Polecam w 100%.

(Tomasz, badanie z zakresu medycyny pracy, 28.03.2018):

Na wizytę umówiony byłem na godzinę 9:45 i mimo, że byłem chwilę przed czasem to przemiłe panie z rejestracji od razu przyjęły moje skierowanie i wysłały do lekarza. Mimo, że przy wejściu do przychodni rzuciła mi się w oczy dość spora kolejka oczekujących na lekarzy i spodziewałem się dłuższego czasu oczekiwania, to po odbyciu badań u dwóch lekarzy wyszedłem z przychodni w przeciągu 40 minut w pełni zadowolony. Spodziewałem się o wiele dłuższego pobytu, więc zostałem bardzo mile zaskoczony. Zdecydowanie będę polecał Państwa przychodnię znajomym

(Dominik, badanie z zakresu medycyny pracy, 14.03.2018):

Trafiłem do przychodni Medivita z polecenia mojej koleżanki z pracy, która wykonywała w tej przychodni badania kilka miesięcy wcześniej. Zaczynając od lokalizacji, uważam, że jest ona dużym atutem, mimo tego, że miałem wizytę w godzinach popołudniowych nie było problemu z zaparkowaniem auta. Miłe powitanie każdego pacjenta na wejściu jest przyjemnym uczuciem i dobrym wychowanie ze strony personelu Medivita bo wtedy pacjent czuje się tą najważniejszą osobą w danej chwili. Czekanie w kolejce zajęło mi około 10 minut do lekarza. Spędziłem w gabinecie dosłownie minute czasu. Dla jednych to dobra wiadomość że można szybko zrobić badanie ale ja osobiście wolałbym trochę więcej poświęconej uwagi ze strony Pana Doktora. Cena badań? Jak na Warszawe jest ona bardzo przystępna dla każdego bo w moim rodzinnym mieście, dużo mniejszym mieście ceny są podobne a czasem nawet wyższe więc tutaj to kolejny plus przychodni. Płatności można realizować za pomocą karty lub gotówki. Zwróciłem uwagę, że w przychodni Medivita jest wielu lekarzy różnych specjalizacji. Lekarz medycyny pracy przyjmuje codziennie.  Przychodnia jest otwarta od rana do wieczora i nie ma problemu żeby to pacjent wybrał sobie godzinę która mu pasuje. Uważam, że mogę z czystym sumieniem polecić Medivita, jeśli będziecie szukać jakości w przystępnej cenie.

(Przemysław, badanie z zakresu medycyny pracy, 13.03.2018):

Bardzo miła Pani na recepcji poinformowała mnie po przyjściu do przychodni iż lekarz medycyny pracy przyjmuje od 15 a telefonicznie zostałem poinformowany że wizyta jest umówiona na 14.30 ale nie zdenerwowałem się ponieważ ta kobieta była tak sympatyczna że nie potrafiłem. Pani doktor bardzo szybko przyjęła mnie, również była bardzo miła, cieszę się że jeszcze są tak mili i sympatyczni lekarze. Chętnie pojawię się kolejny raz (mam nadzieję że nie aż tak szybko bo chorować nie lubię) ale ze względu na bardzo tanią cenę wizyty będę polecał również ta przychodnie swoim znajomym.

(Jacek, badanie z zakresu medycyny pracy, 05.03.2018):

Pierwszym pozytywnym zaskoczeniem była dostępność terminów. Potrzebowałem badania jak najszybciej i udało mi się umówić już kolejnego dnia roboczego. Kolejnym pozytywem była szybkość i łatwość rejestracji. Rozmowa telefoniczna trwała bardzo krótko i sprowadzała się do niezbędnych pytań. Samo wizyta przebiegła sprawnie, a okulistka na moją prośbę dodatkowo zbadała ciśnienie gałki ocznej. Na minus muszę zaliczyć głośny telewizor w poczekalni, który odtwarzał jakiś bardzo głupi program. Dziękuję za udaną wizytę.

(Jakub, badanie z zakresu medycyny pracy, 01.03.2018):

Z wizyty w tej przychodni byłem i nadal jestem zadowolony, nie musiałem czekać godzinami w kolejce, a same badania przebiegły bardzo szybko.  Zarówno lekarz medycyny pracy jak i okulista przeprowadzili bardzo sprawnie podstawowe badania. Nie oszukujmy się, o to przecież w tym chodzi by spełnić wymogi formalne. Nie pracuję zawodowo np. jako kierowca, pracuję przy biurku, nie trzeba mnie badać godzinami w poszukiwaniu moich słabości. raczej nie zasłabnę za kierownicą i nie spowoduję zagrożenia.

Najbardziej zadowolony byłem jednak z poziomu obsługi na recepcji. Panie tam pracujące świetnie ogarniały tłum ludzi czekających na badania oraz wypełniających dokumenty. Od początku do końca byłem kierowany przez jedną z pań, gdzie mam się udać, co mam wypełnić, za kim jestem w kolejce.

Jeżeli miałbym się do czegoś przyczepić, to chyba tylko do tego, że jak na tyle osób, które tam spotkałem, było za mało miejsca w poczekalni i musiałem siedzieć pod wieszakiem, otoczony przez płaszcze pacjentów.

Generalnie jednak jestem zadowolony i osoby, które z mojego polecenia również robiły badania medycyny pracy u Państwa w przychodni, także są zadowolone. Obiecuję, że będę polecał dalej Państwa przychodnię.

(Monika, badanie z zakresu medycyny pracy, 28.02.2018):

W dniu 28.02.2018 roku wykonałam w Państwa przychodni medycznej Medivita badania lekarskie z zakresu medycyny pracy. Jestem bardzo zadowolona z usług. Pomimo mojego 20-minutowego spóźnienia zostałam natychmiastowo przyjęta. Panie w recepcji sprawnie kierują ruchem i są przy tym bardzo miłe. Dawno nie spotkałam tak profesjonalnego personelu, przebieg badania szybki i rzeczowy. Choć mam jedną uwagę do badania okulistycznego (mechaniczna obsługa pacjenta, brak pytania czy w aktualnych okularach korekcyjnych widzę dobrze czy może potrzebne są nowe szkła) to na pewno będę polecać znajomym Państwa placówkę. Dziękuję i do zobaczenia

(Wojciech, badanie z zakresu medycyny pracy, 26.02.2018):

Jestem bardzo zadowolony z Państwa usług! Badanie potrzebowałem wykonać bardzo szybko na prośbę nowego pracodawcy. Zadzwoniłem do przychodni Medivita i umówiłem się na wizytę z dnia na dzień. Podczas rozmowy Pani recepcjonistka była bardzo miła i szczegółowo dopytała mnie o wszystkie potrzebne badania. Dzisiaj, w dniu wizyty, zaskoczyła mnie duża kolejka w przychodni i miałem obawy, że moja wizyta potrwa dłużej niż zakładałem. Jestem pełen podziwu jak sprawnie działa administracja tego ośrodka, ponieważ już po pół godziny dostałem fakturę, zostałem przebadany i lekarz wystawił potrzebne orzeczenie, a po kolejce nie było śladu. Świetna obsługa w dobrej cenie.

(Anna, badanie z zakresu medycyny pracy, 26.02.2018):

Bardzo sprawna obsługa, fenomenalna pani „koordynująca” dzięki której, faktycznie cała wizyta odbyła się bardzo sprawnie.

(Renata, badanie z zakresu medycyny pracy, 24.02.2018):

Miałam w Państwa przychodni wizytę u lekarza medycyny pracy. Wcześniej umówiłam się telefonicznie i upewniłam się, że można zapłacić za wizytę kartą kredytową. W trakcie wizyty okazało się że Pan doktor przyjmuje tylko gotówkę, musiałam przyjść jeszcze raz w poniedziałek. W poniedziałek miały być przygotowane zaświadczenie i faktura – nie były. Pan doktor wypisał potrzebne papiery, ale bardzo niestarannie (kwota na fakturze poprawiana, błąd w nr pesel i w nazwie Firmy). O mały włos, a w pracy by mi ich nie przyjęli. Męczący jest brak komunikacji między Recepcją a Lekarzem. Wszystko poprawnie powinno być załatwione jednego dnia. Nie jest to NFZ i nie robicie Państwo tego charytatywnie więc szanujcie klienta – pacjenta. Jest u Państwa bardzo ciasno, a Panie w recepcji wcale nie były miłe, a raczej zmęczone i zestresowane. Następnym razem raczej będę szukała innej przychodni.

(Victoriia, badanie z zakresu medycyny pracy, 21.02.2018):

Chcę wyrazić wielką wdzięczność, świetnej przychodni  Medivita, w której szybko, jakościowo i nie drogo zrobili badanie lekarskie z zakresu medycyny pracy!  Na telefon odpowiadają szybko i zapisują na odpowiedni dla pacjenta czas. W przychodni na recepcji spotykają ciebie uśmiechnięte uprzejmi pracownicy))). Szybko i jakościowo robią badanie, tłumaczą w których gabinetach należy przejść ogląd (zależnie od przeciwwskazań). Najważniejsze – nie mają kolejek!!!  Bo szybko i jakościowo robią badanie !)))). Wykwalifikowani lekarze odnoszą się  ze zrozumieniem do cudzoziemców (ponieważ jestem z Ukrainy)  i nie będzie problemu z nimi dogadać się!!! Za 10 min. ja odwiedziłam wszystkich lekarzy i otrzymałam swoje badanie lekarza medycyny pracy!))). Nie mało ważnym czynnikiem jest to że w można zapłacić kartą bankową, a nie tylko gotówką!!! Na sam koniec  mi z uśmiechem na twarzy życzyły dobrego dnia i wszystkiego najlepszego!!!)))

(Jolanta, badanie z zakresu medycyny pracy, 15.02.2018):

Zrealizowane badanie obejmowało konsultację okulisty i lekarza medycyny pracy. Byłam w sytuacji, w której musiałam bardzo szybko wykonać to badanie, ponieważ od momentu otrzymania oferty miałam zacząć pracę w ciągu kilku dni. Dlatego wielkim plusem (i wielką ulgą dla mnie) był fakt, że badanie udało mi się umówić na drugi dzień po kontakcie z Medivitą, do tego w najbardziej pasującej mi porze. Zarówno konsultacja okulistyczna, jak i wizyta u lekarza medycyny pracy przebiegły bardzo sprawnie. Dr okulistka dodatkowo wyjaśniła w miły sposób moje wątpliwości dotyczące zmian w mojej wadzie wzroku. Ponieważ oczekujecie Państwo również uwag i sugestii, mam dwa spostrzeżenia:

– kiedy czekałam na rejestrację, za mną w kolejce ustawił się całkiem długi ogon. Było to wynikiem tego, że w tym czasie trafiły się Paniom w rejestracji dwa wymagającej większej uwagi przypadki. Jeden to była pacjentka, która miała źle wystawione skierowanie i trzeba to było wyjaśniać z jej pracodawcą, a drugi – pacjent, który płacił kwotę kilkuset złotych bilonem. Pierwsze osoby w kolejce wiedziały z czego wynika to opóźnienie, ale następne, które przyszły później, już nie. Może warto w takim przypadku – po to żeby klienci nie odnieśli mylnego wrażenia – poprosić o cierpliwość i wyjaśnić, z czego wynika opóźnienie.

– kwestia ochrony danych osobowych, która staje się coraz bardziej istotna w świetle nowych przepisów związanych z RODO i w świetle tego, że świadomość społeczeństwa dot. ochrony danych osobowych jest coraz większa: jedna z pań rejestrujących potwierdzała głośno datę urodzenia z pacjentem, który zdążył już usiąść, wymieniając przy tym jego nazwisko, zapewne nie zdając sobie sprawy z tego, że nie powinna tego robić. Można np. poprosić po imieniu pana X i potwierdzić z nim dane dyskretniej.

Pomijając te dwie, w sumie marginalne kwestie, jestem bardzo zadowolona z przebiegu badania wstępnego w Medivicie. Dzięki temu, że badanie udało się umówić szybko i sprawnie zrealizować, co było dla mnie w tym przypadku bardzo istotne, miałam dużo mniej stresu w związku z formalnościami, które trzeba załatwić przed przystąpieniem do pracy.

(Marcin, badanie z zakresu medycyny pracy, 30.01.2018):

Wizyta w placówce Medvita była o wiele sprawniejsza niż się tego spodziewałem. Czarujące Panie na recepcji w mgnieniu oka sporządziły i dały mi do podpisania potrzebne dokumenty. Ledwo co się obejrzałem a już siedziałem w gabinecie lekarza. Szybkie, rutynowe, ale i zarazem niezwykle dokładne badanie; po czym konsultacja z Panią Doktor, która omówiła wszystkie ważne dla mnie zagadnienia. Całość trwała niecałe 20 minut. To co cenie sobie w Państwa placówce to dynamizm całego procesu. Nie musiałem czekać w długich kolejkach i mogłem lecieć dalej załatwić inne sprawy.

(Agnieszka, badanie z zakresu medycyny pracy, 26.01.2018):

Cieszę się że wybór padł właśnie na Państwa. Badania medycyny pracy umówione z dnia na dzień – z czwartku na piątek i do tego moja wizyta u Państwa trwała 30 minut ! Zero kolejek, zero zbędnego czekania. Oprócz tego, że wszystko odbyło się super szybko, Panie pracujące w rejestracji były bardzo miłe i pomocne a lekarze rzeczowo i konkretnie podeszli do sprawy. Wizyta spełniła wszystkie moje oczekiwania – miło, szybko i fachowo a do tego w przystępnych cenach.

(Marcin, badanie z zakresu medycyny pracy, 15.01.2018):

To prawda jak jest napisane, że badania wykonuje się w jeden dzień. Ja z racji, że miałem mało skomplikowane badania wykonałem je w pół godziny i dlatego tak długo, bo za wcześnie przyszedłem. Co do obsługi nie mam zastrzeżeń, wręcz chciałbym pochwalić profesjonalizm z jakim obsług podchodzi do pacjentów.  Pani indywidualnie zaprasza do drzwi, informuje o tym, że można już wchodzić do danego pokoju, robi to by kolejka nie „stała”. Z racji, że wcześnie przyszedłem miałem okazję przyjrzeć się pracy pań z rejestracji w czasie „godzin szczytu”. Do przychodni nagle przyszło około 15 osób. Tu zauważyłem lekkie niedomaganie obsługi, ale moim daniem to normalne, bo każdy z interesantów chciał szybko swoją sprawę załatwić. Jeśli chodzi o same badania, bardzo konkretnie, ale szczegółowo. Panie bardzo sympatyczne i miłe.

(Agnieszka, badanie z zakresu medycyny pracy, 10.01.2018):

Przebieg badania oraz przyjęcie mnie w przychodni oceniam pozytywnie – miłe panie w recepcji, w poczekalni Esmeralda na ekranie telewizora, na badania nie musiałam czekać zbyt długo i przebiegły one sprawnie i w miłej atmosferze.

(Karym, badanie z zakresu medycyny pracy, 29.12.2017):

Dostałem skierowanie na badanie lekarskie od swojego pracodawcy, i mój wzrok padł na Medivitę. W porównaniu z innymi cenowo nie wyglądało to w zbyt drogo, wygodna lokalizacja – blisko przystanki tramwajowe i jakieś 8 minut do stacji metra. Ocena za koszty wydane na badania i lokalizację 8/10. Jedynie co robi negatywne wrażenie to że za mało było miejsca w poczekalni dla klientów, w pewnym momencie było ciasno. Jak wiadomo wizerunkiem każdej firmy jest – recepcja, i za to mogę postawić 9/10, dwie miłe Pani szybko i profesjonalnie obsługują klientów, jest możliwość płatności kartą – co jest ważne! Czekanie w kolejce zajęło 10-15 minut do lekarza głównego i okulisty, według mnie nie jest to w zbyt dużo czy mało, szczerze mówiąc w życiu miałem kolejki na 1-2 godziny. Za kolejki pod gabinetami 7/10.

No i w sam koniec – lekarze. Pani lekarz okulista, była bardzo miła szybkie badania wzroku i szybka obsługa każdego klienta robi pozytywne wrażenie 9/10.

Opinie klientów mają na celu wyjaśnienie problemów a tak że pomogą udoskonalić serwis i usługi. Starałem się znaleźć negatywne strony przychodni, znalazłem i muszę powiedzieć że jest ich nie wiele. Moja ogólna ocena przychodni Medivita to 8/10.

(Aleksandra, badanie z zakresu medycyny pracy, 29.12.2017):

Jestem bardzo zadowolona z wykonanych w dniu dzisiejszym badań z zakresu medycyny pracy. Odbyłam wizytę u bardzo miłej Pani Okulistki, z którą rozmowa to sama przyjemność i pacjent nie czuje się jako kolejny numerek w poczekalni. Zarówno okulista oraz lekarz medycyny pracy przeprowadzili szczegółowy wywiad z pacjentem dając poczucie, że naprawdę są zainteresowani tematem a nie tylko wypełnieniem papierka dla pracodawcy. Jedyne co było niekomfortowe to to, że zapisana byłam na godz. 17:10, ale nie oznaczało to godziny wizyty bo musiałam się ustawić w długiej kolejce oczekujących osób.

(Wojciech, badanie z zakresu medycyny pracy, 29.12.2017):

opinia na temat badania:

bardzo sprawna i miła obsługa

dobra cena

kłopot z parkowaniem

przydałoby się więcej stanowisk na psychotesty – zrobiła się spora kolejka

(Sylwia, badanie z zakresu medycyny pracy, 30.11.2017):

29 listopada, godzina 17:15 dostaję telefon od mojego przyszłego szefa, że na mailu czeka na mnie skierowanie na badania wstępne niezbędne do podjęcia nowej pracy. Badania mają być gotowe do końca miesiąca, czyli mam na to trochę ponad dobę. Po obdzwonieniu wiskości przychodni w Warszawie i okolicy, siostra poleciła mi Przychodnię Medivita. Pomyślałam, i tak nie będzie terminu, ale co tam dzwonie! Jakie było moje zdziwienie jak Pani na rejestracji zaproponowała badanie  następnego dnia o 17:15. Pomyślałam: Uff, jestem uratowana!

Badanie zarówno u okulisty jak i u lekarza medycyny pracy przebiegło profesjonalnie i szybko. Cieszę się, że nikt nie robił problemu,że przyszłam trochę wcześniej. Niestety nie upomniałam się o zaświadczenie, że potrzebuje okularów do pracy przy komputerze, a lekarz tego nie zaproponował – do poprawy

Podsumowując przychodnia uratowała mnie, dlatego zapisuję kontakt w moim kalendarzu, na pewno tu wrócę  – mimo, że mieszkam kompletnie z drugiej strony miasta.

(Konrad, badanie z zakresu medycyny pracy, 20.11.2017):

Nigdy nie traktowałem takich konkursów poważnie i uważałem, że „coś tu musi być ustawione”, bo niemożliwe, by za darmo ktoś komuś rozdawał tak cenne rzeczy  To tak jak z loterią w RMF FM… Bo jak to dać komuś szansę wygrać pół miliona zupełnie za darmo?! Ktoś tam na pewno musi być podstawiony… A jednak sam złapałem się teraz na tym, że biorę udział w konkursie, gdzie ktoś chce dać drugiej osobie coś prawie za friko  Nadal nie bardzo wierzę w swoje szanse, ale może to jest mój miesiąc? Kto to wie… Dostać ciekawą i korzystną pracę oraz nowego iPhone’a w ciągu miesiąca? That’s not gonna happen jak to mawiają internetowe memy  Ale może w moim przypadku to się jednak wydarzy.

Przechodząc do sedna konkursu, a mianowicie do opinii o badaniach…

Zaskoczyła mnie odrobinkę cena wykonywanych badań na stanowisko, gdzie początkowo myślałem, że wystarczy sprawdzić czy nie mam problemów ze wzrokiem. Jednak zważając na zapis o możliwym kierowaniu pojazdem podczas wykonywania przeze mnie obowiązków, cena ta jest jak najbardziej słuszna (a nawet gdyby nie była to i tak przecież płaci pracodawca :)). Testy psychofizyczne wywarły na mnie mega pozytywne wrażenie. Przeprowadzono je bardzo fachowo i z dobrym podejściem do pacjenta. Szeroka gama sprawdzianów mojej pamięci, mojego refleksu i reagowania wzorku na zmieniające się warunki powinna być podstawą do orzekania o pozwoleniu na kierowanie pojazdem.

Jeżeli natomiast chodzi o badanie okulistyczne, było ono wykonywane standardowo i co najmniej tak właśnie powinno być wykonane. Nie było tak ciekawe i wciągające jak na przykład wykreślanie liczb po obu stronach karteczki, ale raczej nie o to powinno w nich chodzić

Dlatego podsumowując, ogólna ocena badań jest jak najbardziej pozytywna. Psychotesty są na porządną 5, bo niestety jako student nie mam szansy dostać 6, więc i nikomu jej nie przydzielę  A badanie okulistyczne było fachowe i bardzo standardowe, co chociażby nie wszędzie ma niestety miejsce.

Uff.. ale się rozpisałem. A wszystko dla konkursu, w które nigdy nie wierzyłem, i dla iPhone’a, którego nie spodziewałbym się, że można dostać za zrobienie badań lekarskich. Jednak dbanie o zdrowie ma też i wymierne korzyści dla ludzi. I tak powinno być.

(Dominik, badanie z zakresu medycyny pracy, 20.11.2017):

Byłam na wizycie u lekarza medycyny pracy, dodatkowo zrobiłam badania krwi i udałam się do okulisty. Wszystkie badania trwały łącznie mniej niż godzinę – duży plus! Wizyta u lekarza medycyny pracy przebiegła dobrze, Pani doktor zrobiła standardowe badania i przeprowadziła ze mną krótki wywiad na temat leków, które biorę, wady wzroku, ewentualnych chorób itp. Następnie udałam się do okulisty, który sprawdził mój wzrok – również wszystko w porządku, nie mam żadnych zastrzeżeń do badania. Dodatkowo doktor zapytał czy regularnie chodzę do okulisty ze względu na moją wadę wzroku. Na koniec miałam badanie krwi i tutaj już były małe problemy. Pani, która przeprowadzała pobranie krwi nie patrzyła w ogóle na skierowanie, które pacjenci mieli ze sobą i trzeba było wychodzić do recepcji i pytać się o badanie, jakie trzeba wykonać. Przez to pojawiło się małe zamieszanie. I na koniec chciałabym wspomnieć o Pani z recepcji, która świetnie zarządzała wszystkimi badaniami i pacjentami. Pamiętała ona każdego pacjenta i jakie badania musiał wykonać, dzięki czemu kierowała go najszybszą drogą. W rezultacie nie było żadnych kolejek i wszystko poszło bardzo sprawnie. W ogólności nie mam zastrzeżeń. Polecam osobom, które chcą szybko i w miarę tanio wykonać badania u lekarza medycyny pracy.

(Tomasz, badanie z zakresu medycyny pracy, 06.11.2017):

Z negatywnych uwag:

– pominięto u mnie badanie krwi, które miało być przeprowadzone i za które jakby nie patrzeć było zapłacone a zorientowałem się dopiero po opuszczeniu Kliniki, że zostało przeoczone

– uwagę negatywną mam do samego Lekarza medycyny pracy, wystawiającego dokument, który sprawiał wrażenie niezainteresowanego kompletnie mną jako pacjentem – przy mnie odebrał 3 razy telefon i prowadził rozmowy w czasie przeprowadzania wywiadu, którego nawet nie dokończył co uważam za zwykły brak szacunku do pacjenta

Oprócz wspomnianych dwóch uwag ogólne wrażenia z wizyty w Państwa placówce mam dobre. Wizyta odbyła się w planowanym czasie i nie musiałem czekać długo w kolejkach. Panie w recepcji były miłe i uczynne, osoby przeprowadzające badania również wysokiej kultury osobistej i z pozytywnym nastawieniem rzetelnie wykonywały zlecone badania.

(Dominik, badanie z zakresu medycyny pracy, 31.10.2017):

Kiedy 31.10 przybyłem do placówki na Rejtana 15 byłem zaskoczony ilością ludzi, która się tam znajdowała.  Była 9.20 i umawiając się wcześniej wizytę usłyszałem, że potrwa ona ok. 40 min. To było dla mnie ważne, bo o 11.00 musiałem być w pracy, dlatego widok tyłu ludzi czekających w kolejkach do gabinetów przeraził mnie. Podszedłem do rejestracji i… przyglądałem się z zachwytem pani, która przyjmowała pacjentów (siedziała na stanowisku bliżej drzwi wejściowych). Słuchając jak postępuje z pacjentami od razu zapomniałem o moim pierwszym wrażeniu. Ta kobieta zwracała się to wszystkich tak życzliwie, że mógłbym stać i słuchać jej non stop: do każdego pochodziła z uśmiechem i uwagą zwracając się per Panie Dominiku etc.(mówiła nawet po angielsku, co jest ogromnym plusem). Używanie imienia w zwrocie do pacjenta spowodowało tak osobiste podejście do nas, czekających na badanie, że kobieta ta powinna być  wzorem do naśladowania w polskiej służbie zdrowia. Brawo! Gdy otrzymałem skierowania wszystko zaczęło iść bardzo sprawnie. Pani laryngolog była przemiłą profesjonalną kobietą, która bez zbędnych działań wykonała badanie. Bardzo profesjonalnie. Pan lekarz wydający zaświadczenie również zachowywał się w podobnym tonie: zainteresował się wykonywanym przeze mnie zawodem i sprawnie wykonał badanie. Najdłużej czekałem do gabinetu okulistycznego: obiecane 40 min trwania badań nie zostało osiągnięte (wyszło łącznie ok. 70 min), ale wybaczam, bo czekanie do pani okulistki opłacało się.

Do czego zmierzam?

Chce napisać, że staram się rzadko odwiedzać służbę zdrowia, bo rzadko sprawia mi to przyjemność- pracownicy coraz częściej traktują człowieka jak przedmiot: bez szacunku i intymności nam należnej  (w końcu rozmawiamy o naszym ciele, o zmianach w nim). Nie wiem, co robicie ze swoimi pracownikami, ale są oni pełni kultury i klasy, z poczuciem humoru i uśmiechem na twarzy. To jest wzór! I nie pisze tego by się podlizać. Po prostu doceniam dobro, którego w dzisiejszych czasach  brakuje. Robicie wspaniała robotę. To była udana wizyta. A na koniec udało mi się „naprawić” terminal i zostałem nazwany czarodziejem. Czad! Dziękuję i za to!

(Paweł, badanie z zakresu medycyny pracy, 24.10.2017):

Jestem bardzo zadowolony z organizacji pracy w przychodni. Recepcjonistki mimo większej kolejki bardzo szybko zapisują pacjentów, przez co czas oczekiwania jest krótki. Również badania ( pracuję przed komputerem więc miałem badania u okulisty i lekarza medycyny pracy) przebiegły prawidłowo. Pierwszy raz spotkałem się z sytuacją kiedy nie trzeba czekać dwie godziny na wizytę, tylko po pół godziny załatwiłem wszystko co mi było potrzebne ( papiery i badania u dwóch lekarzy).

Osobiście będę polecał tę przychodnię, ponieważ szczególnie w dużych miastach gdzie często brakuje czasu na pozałatwianie właśnie takich spraw, dobra organizacja w urzędach, przychodniach i instytucjach jest bardzo ważna.

(Karol, badanie z zakresu medycyny pracy, 19.10.2017):

Badanie poszło sprawnie, lekarze bardzo uprzejmi (medycyny pracy, okulista). Czasowo się przeciągnęło, przyszedłem na czas a czekałem z 20 minut do lekarza medycyny pracy i ze 30 minut na okulistę. Poprawić można aby wejście do lekarza było o umówionej godzinie reszta perfekt.

(Julia, badanie z zakresu medycyny pracy, 09.10.2017):

Bardzo dziękuję za szybkie zapisanie na badanie lekarskie z zakresu medycyny pracy – już na następny dzień roboczy! Lekarz przyjmujący był bardzo profesjonalny – nie mam żadnych zastrzeżeń. Jestem bardzo zadowolona. Wizyta odbyła się bardzo sprawnie i w miłej atmosferze. Lekarz wykonał wszystkie niezbędne badania i wywiad. Cała wizyta lekarska nie trwała za długo, co również uważam za duży plus.

(Paweł, badanie z zakresu medycyny pracy, 06.10.2017):

Na wizytę umówiłem się telefonicznie – i tu spotkało mnie miłe zaskoczenie, ponieważ wizytę udało się umówić już dwa dni później. Dodam, że kontaktowałem się z różnymi placówkami świadczącymi podobne usługi i wolne terminy były dostępne dopiero za około dwa tygodnie. Po przyjeździe na miejsce, niestety nie udało mi się znaleźć w pobliżu wolnego miejsca parkingowego (co jest zrozumiałe w tej okolicy w godzinach 8-16), myślę, że warto byłoby pomyśleć nad wykupieniem miejsc parkingowych dla klientów. Umówiony na wizytę byłem na godzinę 10:15 jak również kilku panów przede mną, lecz ku mojemu zdziwieniu wszystko poszło sprawnie i po kilkunastu minutach nadeszła moja kolej. Samo badanie odbyło się dokładnie po mojej myśli – konkretnie, sprawnie bez zbędnej biurokracji, a co najważniejsze wszystko załatwione podczas wizyty w jednym gabinecie. Myślę, że wybór Państwa przychodni z polecenia kolegi który robił badania u Państwa ok. miesiąc wcześniej, był dobrym wyborem.

(Agnieszka, badanie z zakresu medycyny pracy, 27.09.2017):

Na wstępie nie odpowiadało mi zachowanie pani recepcjonistki. Podczas gdy byłam przy jej stanowisku i czekałam na wydruki abym mogła rozpocząć wizytę, podeszła inna pacjentka zgłosić błąd w swojej karcie. Pani na recepcji natychmiast zajęła się tym problemem. Pragę jednak zauważyć że druga pani z recepcji była w tym czasie wolna. Do okulisty czekaliśmy z innymi pacjentami pod pokojem dość długo. Nikt z poprzedzających mnie osób nie zapukał do lekarza jak również pani doktor nie wychyliła się z pokoju aby poinformować że jest wolna. Badanie u okulisty odbyło się bez problemów choć czułam się jakbym była na maszynie produkcyjnej. Sama wizyta u lekarza medycyny pracy była szybka i przyjemna. Nie mam zastrzeżeń do tej części wizyty u państwa w placówce.

(Jacek, badanie z zakresu medycyny pracy, 22.09.2017):

Od początku bieżącego roku pozostawałem bez pracy. Firma, z którą byłem zżyty przez 20 lat została zlikwidowana. Jako doświadczony wieloletni architekt nie mogłem znaleźć zatrudnienia dla siebie. Kiedy nadarzyła się okazja nowej pracy, natychmiast podjąłem kroki, aby wrócić do zawodu. Dostałem skierowanie do lekarza medycyny pracy i tylko po wykonaniu badań będę miał podpisaną umowę z pracodawcą. Szukałem odpowiedniej przychodni w wielu miejscach w Warszawie, ale terminy na zrobienie badań były bardzo odległe, od tygodnia do nawet trzech tygodni. Dowiedziałem się z internetu, że jest takie miejsce, jak Przychodnia Medivita, w której mogę zrealizować moje skierowanie lekarskie od razu jednego dnia i przy tym o wiele taniej niż w innych przychodniach, tj. tylko 155,00PLN!!! Gdzie indziej było to od 210,00 do 290PLN, bardzo drogo, zważywszy, że jest się osobą bezrobotną. W tym miejscu zauważyłem paradoks ustawowy. Naszemu Państwu i Urzędowi Pracy bardzo zależy na obniżeniu bezrobocia zachęcając do podjęcia jak najszybciej pracy, a tu okazuje się, że aby mieć umowę o pracę, należy wykonać obowiązkowo badanie u lekarza medycyny pracy, a nowy pracodawca jeszcze nie może dać pieniędzy na badania, bo nie ma umowy z pracownikiem. W tej sytuacji, jako bezrobotny byłem zmuszony pożyczyć pieniądze od mojego nastoletniego syna. Opłata za badania powinna być refundowana z budżetu państwa polskiego, z Urzędu Pracy, jest tu ewidentny błąd ustawowy. W przychodni Medivita zostałem bardzo dobrze i szybko obsłużony przez bardzo miłe, uśmiechnięte Panie w recepcji. Pomimo mojego półgodzinnego spóźnienia zostałem przyjęty do lekarzy, którzy w sposób perfekcyjny zbadali mnie pozwalając pracować na stanowisku starszego asystenta projektanta w pracowni architektonicznej, pracować przy komputerze. Jest mi miło pisać o Medivicie, polecam tu przyjść każdemu nowo powołanemu pracownikowi.

(Mateusz, badanie z zakresu medycyny pracy, 19.09.2017):

Badanie przeprowadzone bardzo sprawnie z czego jestem niezmiernie zadowolony. Wykonane od ręki w dniu zgłoszenia się do przychodni. Bardzo pozytywnie oceniam Panie rejestratorki, które są bardzo pomocne.

(Oskar, badanie z zakresu medycyny pracy, 15.09.2017):

Na plus: szybkie i sprawne badania. Na minus: rozmowa telefoniczna w celu umówienia się na badania (rozłączenie się rozmówcy), oczekiwanie na przyjście do pracy lekarza medycyny pracy.

(Patrycja, badanie z zakresu medycyny pracy, 06.09.2017):

Na początek udałam się do recepcji, gdzie Pani grzecznie mnie obsłużyła, biorąc moje skierowanie i szybko wpisując nieznanej mi treści znaki do komputera. Opłaciłam tam wizytę i zostałam poinstruowana gdzie i do jakiego gabinetu powinnam się teraz zgłosić. Pierwszy etap: okulista. Mimo kolejki, pojawiłam się tam przed czasem. Dla mnie super. W środku siedziała Pani w okularach (o ironio), zaprosiła mnie na krzesło i odbyło się badanie. Nieco mechanicznym, cichym głosem dawała mi polecenia, które oko zamknąć, który tekst przeczytać itd. Wszystko działo się w miarę sprawnie i szybko, ale dało się zauważyć, że doktor była już zmęczona po całym dniu pracy. Na szczęście nie wpłynęło to znacząco na jakość badania. Jakby nie patrzeć, lekarz to też człowiek. Wszystkie ważne papierki z pieczątkami wystawione, dziękuję, do widzenia. Następny etap: lekarz medycyny pracy. Tutaj odczułam trochę więcej energii z drugiej strony. Badanie porównałabym bardziej do ankiety, ale z doświadczenia wiem, że tak to powinno mniej więcej przebiegać. Pani profesjonalnie zadawała mi pytania, o wagę, wzrost, wiek, przebyte choroby, nie ominęła nawet tematu nałogów. Trochę gabinet zwierzeń   Po podsumowaniu ,okazało się że mój stan zdrowia jest dobry i że jestem zdolna do pracy. Podpisałam się pod badaniem i dostałam kolejny ważny papier z pieczątkami. Dziękuję, do widzenia, nim się obejrzałam, już było po. Wizytę ogólnie oceniam na plus i nie mam większych zastrzeżeń. Wyszłam zadowolona z dokumentem, który potrzebowałam i do tego w bardzo szybkim tempie!

(Anna, badanie z zakresu medycyny pracy, 25.08.2017):

Badanie z zakresu medycyny pracy w Medivicie bardzo mnie zaskoczyło! Zadzwoniłam, a następnego dnia miałam już umówioną wizytę, Panie z rejestracji bardzo uśmiechnięte i pomocne. Samo badanie zostało wykonane dokładnie, a zarazem sprawnie, co ważne bez kilometrowych kolejek i zbędnych papierów. Niskie ceny i dogodna lokalizacja to dodatkowe atuty przychodni Medivita. Jednym słowem PROFESJONALNIE!!!

(Dawid, badanie z zakresu medycyny pracy, 21.08.2017):

Dnia 21.08.2017 podczas kolejnego nudnego dnia pracy powiedziałem sobie stanowczo, że trzeba to zmienić. Tak gwoli ścisłości badania do mojej aktualnej pracy robiłem w Medivicie i wtedy wszystko poszło prosto i pięknie ale nie, tym razem tak być nie mogło. Wracając do zmiany pracy wymyśliłem sobie, że będe kierowcą ciężarówki… hmm super, szybkie szukanie od czego zacząć i tak, tak jak zwykle trzeba zrobić badaniaaaa. Internet… jest Rejtana 15, olśnienie, przecież tam byłem, miło szybko i przyjemnie. Wybieram numer, odbiera miła Pani i mówi, że dziś na 17:00.. okej, pracuje do 16:00, godzinkę wracam… mówię, że będę 15 po, szybka konsultacja, lekarz jest do 17 ale chwilę zaczeka… świetnie. Wybija 16, zbieram się i jadę, od razu z pracy to będę chwile wcześniej, lekarz też człowiek i chce iść do domu. Jestem na Rejtana 16:50, super czas, stoję w kolejce zadowolony z siebie. Przyszedł czas na mnie, godzina 17, mówie, że badania na kategorie C, tak C. Pani w recepcji stuka w klawiaturę jak ja teraz, chyba myśli o niebieskich migdałach i co zrobić na obiad za 2 tygodnie w niedziele, nagle mówi 370 zł, myśl okej, płatność kartą, na terminalu 200zł, hmm miało być 370 zł … myślę wie co robi, pewnie nie pracuje pierwszy dzień, może płaci się oddzielnie, poszło. Pokój numer 1, później 4, wchodzę, wzrok dobry, jedyne czego nie widzę to pieniędzy ale to podobno nie wada wzroku. Lecimy dalej, pokój numer 4, Pan lekarz pyta czym mam badanie psychotechniczne, hmm mówie no jeszcze nie, nie wiem w jakiej kolejności mam to robić, Pani z recepcji tak mnie kieruje to tak chodzę. W pierwszej kolejności trzeba zrobić badanie psychotechniczne, taką informacje powinienem uzyskać na początku ale niestety…. Idę wyjaśnić sprawę do recepcji, pytam o co chodzi, lekarz chce badanie psychotechniczne, słyszę pytanie, a na jaką kategorię? C, mówiłem C !!! i nagle czar prysł, psychologa już nie ma, nie przyjedzie, telefonu nie odbiera chociaż podobno miał zaczekać, zostałem wysłany na badanie w złej kolejności,  musiałem jechać do psychologa, zrobić badanie, następnego dnia wrócić na ul. Rejtana dokończyć badanie u lekarza medycyny pracy. Miało być łatwo i szybko a wyszło jak zwykle… Na szczęście samo badanie poszło szybko i sprawnie.

(Ewa, badanie z zakresu medycyny pracy, 03.08.2017):

Chciałam pochwalić za profesjonalizm podczas przeprowadzanych badań! Ostatnio z Państwa usług korzystaliśmy we dwójkę z mężem. Mąż rok temu wykonywał u Was inne badania i to jego dobra opinia spowodowała, że wróciliśmy na kolejne. A ja mogłam się przekonać, że nie zmyślał  Wszystko odbyło się niesamowicie szybko, w jednym miejscu, w zasadzie bez kolejek i za cenę niewiele wyższą niż zapłaciłabym w mojej przychodni (z tą różnicą, że bujałabym się z tym przez tydzień…). Wszyscy lekarze byli bardzo mili, uśmiechnięci i profesjonalni. Widać, że starali się naprawdę rzetelnie wykonać badanie. Jedna z lekarek poradziła mi nawet wykonanie dodatkowych badań – po prostu zauważyła coś, co zupełnie nie było związane z tym, po co przyszłam, a co warto dla swojego zdrowia skontrolować, za co jej serdecznie dziękuję  A największe wyrazy uznania należą się paniom w rejestracji. Zaraźliwy optymizm i anielska cierpliwość, nie słychać było nie tylko złego słowa, ale i żadnej oznaki zniecierpliwienia kiedy musiały coś po raz kolejny tłumaczyć. Panie są wręcz stworzone do obsługi klienta! To one robią całą robotę z dobrym PR placówki. Mogę tylko wyrazić nadzieję, że są też dobrze wynagradzane za swoją pracę

Umów wizytę

Przychodnia Medivita

ul. Rejtana 15, Mokotów, Warszawa

Rejestracja: (22) 849-31-15

507-191-360; 502-390-110

e-mail: rejtana@medivita.waw.pl

Poniedziałek – Piątek od 8:00 do 20:00


Dojazd

Metro: stacja Pole Mokotowskie (około 950 metrów)

Autobusami: 117, 138, 210, 222, 119, 130, 167, 168

Tramwajami: 4, 10, 14, 18, 35

Samochodem: wjazd od ulicy Rakowieckiej w Starościńską, lub od strony Narbutta.

24 lata

doświadczenia na rynku

Badania w 1 dzień

Wszyscy specjaliści
Bez kolejek

Działamy od 1994 roku

Najwyższej jakości obsługa Pacjentów